Sağlık

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık İçin 22 Bin 729 Haneyi Ziyaret Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sağlık amacıyla il genelinde 22 bin 729 hanenin kapısını çaldı.

Büyükşehir Belediyesi sağlık grupları, 2014 yılında başlattığı Yatılı Bakım Hizmeti ile 13 ilçede 22 bin 729 haneyi ziyaret ederek 364 bin 32 kez tıbbi ve genel bakım hizmeti verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Yatılı Bakım Hizmeti, cerrahi operasyonlar sonrası bakıma ihtiyaç duyan kişilere, ortopedi ve travmatoloji hastalarına, tansiyon, diyabet, nörolojik hastalıkları olan kişilere, felçli bireylere, yaşlı bireylere, engelli bireylere, pansuman, enjeksiyon gibi yara bakımına ihtiyaç duyan kişilere yardımcı oluyor. Ekipler, vatandaşların evlerinde enjeksiyon uygulamaları, serum takılması ve takibi, kateter, kateter uygulamaları, kolostomi, stoma bakımı, pansuman, yara bakımı, tansiyon, kan şekeri ölçümü, sağlık danışmanlığı, hasta bakıcı ve hasta bakımı gibi hizmetler veriyor.

Büyükşehir Belediyesi, Muğla’nın 13 ilçesinin 569 mahallesinde sürdürdüğü Yatılı Bakım hizmetini 93 işçi, 29 hasta taşıma aracı ve ambulansla sürdürüyor. İl genelinde bugüne kadar 22 bin 729 hanede 26 bin 640 kişiye 364 bin 32 kez tıbbi ve genel bakım hizmeti verildi. Ayrıca ekipler, talep doğrultusunda yatalak ve sağlık sorunu yaşayan vatandaşların saç ve sakal tıraşı, vücut bakımı, banyo gibi ihtiyaçlarını da karşılıyor.

 

Evde Bakım ve Hasta Nakil Hizmetlerinden 43 Bin 021 Vatandaş Faydalandı

Sağlık hizmetlerinde hasta taşıma hizmetleriyle vatandaşlara destek veren Büyükşehir Belediyesi, evde bakım hizmetlerinden yararlanan ve talep eden vatandaşları deneyimli çalışanları ve hasta taşıma ambulanslarıyla sağlık kuruluşlarına taşıyor. Bugüne kadar 62 bin 611 transfer gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden 16 bin 381 vatandaş yararlandı. Büyükşehir’in yatılı bakım ve hasta taşıma hizmetlerinden yararlanan vatandaş sayısı ise 43 bin 021 kişi oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu